کافئین موجود در خون می تواند بر چربی بدن و خطر ابتلا به دیابت تأثیر بگذارد.

مطالعه نشان می دهد کافئین موجود در خون شما می تواند بر چربی بدن و خطر ابتلا به دیابت تأثیر بگذارد.
سطح کافئین در خون شما می تواند بر میزان چربی بدن شما تأثیر بگذارد، عاملی که به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی عروقی را تعیین کند.
اینها یافتههای یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ است که از نشانگرهای ژنتیکی برای ایجاد ارتباط قطعیتر بین سطوح کافئین، BMI و خطر دیابت نوع ۲ استفاده کرد.
تیم تحقیقاتی از مؤسسه کارولینسکا در سوئد، دانشگاه بریستول در بریتانیا و کالج امپریال لندن در بریتانیا، گفتند نوشیدنیهای کافئیندار بدون کالری میتوانند به عنوان ابزاری بالقوه برای کمک به کاهش سطح چربی بدن مورد بررسی قرار گیرند.
محققان در مقاله خود که در مارس ۲۰۲۳ منتشر شد، نوشتند: از نظر ژنتیکی غلظت های بالاتر کافئین پلاسما با خطر کمتر دیابت نوع ۲ مرتبط بود. تخمین زده شد که تقریبا نیمی از تاثیر کافئین بر ابتلا به دیابت نوع ۲ از طریق کاهش BMI انجام می شود.
این مطالعه شامل دادههای مربوط به کمتر از ۱۰ هزار نفر بود که از پایگاههای اطلاعاتی ژنتیکی موجود جمعآوری شده بود، با تمرکز بر تغییرات در ژنهای خاص یا نزدیک به آن که با سرعت تجزیه کافئین مرتبط هستند.
به طور کلی، آنهایی که دارای تغییراتی هستند که بر ژنها تأثیر میگذارند – یعنی CYP1A2 و ژنی که آن را تنظیم میکند به نام AHR – تمایل دارند کافئین را کندتر تجزیه کنند و به آن اجازه میدهند مدت بیشتری در خون باقی بماند. با این حال آنها به طور کلی تمایل به نوشیدن کمتر کافئین دارند.
در حالی که ارتباط معنیداری بین سطوح کافئین، BMI و خطر دیابت نوع ۲ وجود داشت، اما هیچ رابطهای بین میزان کافئین در خون و بیماریهای قلبی عروقی از جمله فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی قلبی و سکته وجود نداشت.
مطالعات قبلی افزایش متوسط و نسبی مصرف کافئین را با سلامت قلب بهتر و BMI پایینتر مرتبط کردهاند و این تحقیق جزئیات بیشتری را به آنچه قبلاً درباره اثرات قهوه بر بدن میدانیم اضافه میکند.
مهم است به خاطر داشته باشید که تأثیرات کافئین بر بدن همه مثبت نیست، به این معنی که باید در ارزیابی فواید نوشیدن آن دقت کرد – اما این مطالعه اخیر گام مهمی در ارزیابی میزان ایده آل بودن کافئین است.
محققان توضیح دادند: آزمایشهای کوچک و کوتاهمدت نشان دادهاند که مصرف کافئین منجر به کاهش وزن و توده چربی میشود، اما اثرات طولانیمدت مصرف کافئین ناشناخته است.
با توجه به مصرف گسترده کافئین در سراسر جهان، حتی اثرات متابولیکی کوچک آن می تواند پیامدهای مهمی برای سلامتی داشته باشد.
این تیم فکر میکند ارتباط نشاندادهشده در اینجا میتواند ناشی از روشی باشد که کافئین باعث افزایش ترموژنز (تولید گرما) و اکسیداسیون چربی (تبدیل چربی به انرژی) در بدن میشود، که هر دو نقش مهمی در متابولیسم کلی دارند.
در حالی که این مطالعه شامل یک نمونه بزرگ بود، هنوز ممکن است عوامل دیگری در بازی باشند که در نظر گرفته نشدهاند. تحقیقات بیشتری برای تأیید علت و معلول مورد نیاز است.
بنجامین وولف، اپیدمیولوژیست ژنتیکی دانشگاه بریستول، گفت: کارآزماییهای تصادفیسازیشده و کنترلشده برای ارزیابی اینکه آیا نوشیدنیهای حاوی کافئین بدون کالری ممکن است در کاهش خطر چاقی و دیابت نوع 2 نقش داشته باشند، ضروری هستند.
این تحقیق در BMJ Medicine منتشر شده است.
برچسب ها :سلامت قلب ، کافئین ، نوشیدنی کافئین دار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0